ERSA Workshop leren bespannen

Leren bespannen? Volg de ERSA Workshop bespannen.

Over ERSA
De European Racquet & Stringers Association is opgericht in 2001 als partner van de USRSA. Na 1,5 jaar is de ERSA op eigen benen te komen staan. De ERSA en de USRSA werken samen voor informatie-uitwisseling en certificering.

Tegenwoordig heeft de ERSA meer dan 3.000 leden in meer dan 30 landen, waaronder racketspecialisten, tennisspeciaalzaken, vertegenwoordigers van merken, fabrikanten, docenten en uiteraard de tennisliefhebbers. Het Racquet Tech Europe Magazine wordt uitgebracht in het Duits en Engels en krijgt vanaf 2013 een Nederlandse column. De studiegids en de examens zijn sinds de komst van ERSA Benelux ook in het Nederlands.

Rob Maessen en Timo van Driel geven de workshops en examens voor de ERSA in heel Nederland.

Workshop Certified Stringer
Tijdens de workshop voor Certified Stringer (CS) doorlopen we alle facetten van het parktijk examen. Het examen bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De kandidaat begint met een bespannen racket. De snaren, grip en bumper worden allemaal verwijderd op de juiste wijze en zonder het frame te beschadigen. De grip moet vergroot worden met een zogenoemde krimpkous waarna er tevens een nieuwe grip geplaatst wordt.
  • Een nieuwe set grommets/bumper wordt in het racket geplaatst, waarna het racket bespannen wordt met een synthetische snaar en darm. De darm dient voorgerekt te worden met de hand (pre-stretch).
  • Al het materiaal wordt verzorgd tijdens het examen en de workshop. Wel is het wijs om zelf een racket mee te nemen en tevens een grommet set. Waar nodig kunnen wij hierin voorzien.
  • Tevens wordt er gekeken naar basistechnieken, gereedschappen, verschillende methodes, bespannen op hardheid en uiteraard alles wat te sprake komt bij de deelnemers.
  • Het tweede gedeelte van de workshop beslaat de theorie en de vragen van de deelnemers en zal na de praktijk de revue passeren.

Klik hier om direct inschrijven voor deze workshop

Workshop MRT
Master Racquet Technician (MRT) is een upgrade van Certified Stringer (CS). De vereiste is een uitgebreide update test van de theorie. Toch zal er tijdens de workshop niet alleen theorie worden besproken, maar ook praktische kanten van MRT worden belicht.

Racket- en snarenadvies is een belangrijk onderdeel als je bespant voor klanten en vragen krijgt van de klanten over deze zaken. Welke facetten van belang zijn komen naar voren in de workshop en zijn uiteraard een onderdeel van de theorie voor MRT.

Racketfabricage en racket technologi├źn komen ook aan bod. Wat kan er aangepast worden aan een racket, wat niet en hoe gaan we aanpassen: het customizen van een racket. De beginselen komen in de praktijkinstructie aan bod. Hoe lezen we een racket uit, waar moet een racket aangepast worden, wat zijn de gevolgen van Swingweight i.c.m. balans en gewicht? Met behulp van een Babolat RDC en een Prince PTC gaan we hiermee aan de slag.

Klik hier om direct inschrijven voor deze workshop